Hur man använder läderremmar för att hänga hyllor

Hur man använder läderremmar för att hänga hyllor

Om du har en hylla av trä eller liknande, som du vill hänga upp i en mer nordisk och minimalistisk stil, än med en helt vanlig hyllhängare, kan du använda läderremmar för att hänga upp dina hyllor. Läder är ett mycket hållbart material, så även om din hylla är gjord av massivt trä kan du enkelt använda den läderremmar för upphängning från din hylla.

Hur viktig är tjockleken på läderremmarna?

Du måste vara uppmärksam på den faktiska tjockleken på dina läderremmar. Om läderremmar som är tunna används kan din hyllas vikt ha en avgörande effekt på om dina läderremmar kan användas som hängare. Kontrollera därför alltid läderets tjocklek innan du beställer läderremmar.

Du kan också riskera att läderremmarna börjar sjunka om rätt tjocklek inte matchar djupet och vikten på din hylla. Om lädret börjar ge vika hamnar din hylla snett i upphängningen, eller i värsta fall faller den ner.

Hos Armario vi använder bara läder med en tjocklek avsedd för även de tyngre hyllorna.

Vilken bredd ska jag välja för mina läderband?

Bredden på läderremmarna kan också påverka hur användbara läderremmarna är för att hänga hyllor. Om du till exempel har en djup hylla och du använder smala läderremmar ger lädret sig på en mycket smalare yta än om du väljer läderremmar med större bredd.

Hos Armario Vi rekommenderar att du använder vår storleksguide när det gäller att välja läderremmar för att hänga hyllor:

  • 10 cm djup hylla: 50 cm långa remmar
  • 15 cm djup hylla: 75 cm långa remmar

Minsta 3 cm bredd:

  • 20 cm djup hylla: 100 cm långa remmar
  • 25 cm och 30 cm djup hylla: 120 cm långa remmar

Vilka läderband är bäst?

Det är en stor skillnad mellan läder och dess användning. Läder kan verka väldigt likt, men beroende på varifrån det kommer och hur behandlingsprocessen har varit kan det också påverka läderanvändningen.

Hos Armario vi använder bara kärnskinn. Core läder är det mest kvalitativa och mest hållbara lädret när det gäller antingen förbrukningsmaterial som nyckelringar och bokmärken, samt att hänga från antingen hyllor eller hängare.

Vill du beställa läderband för att hänga hyllor från Armario, våra läderremmar kan beställas här.

Vad letar du efter?

Varukorg