Hur man ändrar färg på läder över tid

Hur man ändrar färg på läder över tid

 

Om du har en nyckelring i läder, antingen med personligt tryck eller utan, kommer du att upptäcka att läderens faktiska färg kommer att förändras över tiden. Även om nyckelringen ligger på väskans botten eller hänger i nyckelskåpet, måste nycklarna användas någon gång. Så snart läder kommer i kontakt med huden kommer kroppens fetter att göra lädret mörkare med tiden, så kallad patina.

Bilden ovan visar den tydliga skillnaden mellan en gammal och en ny nyckelring i läder. Nyckelringens färg med patina har varit naturligt ljus från början. Båda lädernyckelringar är vår PICO-nyckelring, som du kan se här. Nyckelringen har förändrats på grund av att vi har nya verktyg som har gjort vårt handgjorda arbete enklare, men också mer exakt.

Läder byter färg i solljus

Förutom vår touch av lädernyckelringar påverkas lädret också av solljus. Nyckelringen på bilden nedan har hängt i ett nyckelskåp, där det har funnits möjlighet till maximal exponering för solljus varje dag. Denna nyckelring har också använts, varför beröringen också påverkat läderfärgen. Nyckelringen är ca. 2 år gammal, och tiden har således en stor faktor i utvecklingen av denna vackra patina.

Färgen på läder förändras med beröring och solljus

 

Det är en stor skillnad i färgen på båda nyckelringarna, men vi tror personligen att det ger nyckelringens charm. Den personliga beröringen ses fortfarande, varför nyckelringen har samma syfte som från ny, men med en mer patinerad färg i läder. Det är inte bara PICO-nyckelringen eller den naturliga ljusfärgen som utvecklar patina över tid. Alla våra läder nyckelringar kommer att bli mörkare med tiden, men det är särskilt den naturliga ljusfärgen som kommer att visa den största skillnaden från ny.

Om du vill ha samma patinerade färg, utan att behöva vänta för länge, kan du beställa önskad nyckelring i färgen cognac. Cognac-färgen är mycket lik den naturligt ljusa läderfärgen i patina, men utan att nyckelringen ser gammal ut. Naturligtvis vill den inte heller den charmiga patinaen i den meningen, men det är den tätaste färgen som kommer på den lilla patinan.

Om den mörka patinan inte alls är för dig, kan du välja de mörkare färgerna som brun, svart, röd eller blå. Här kommer varken solljus eller beröring att påverka färgändringen i en sådan utsträckning att skinnet utvecklar en betydande patina. Läderna kommer dock åldras oavsett vad, eftersom våra material är 100% äkta kärnläder från kor som betar i de europeiska Alperna.

Så blir läder mjukt

När läderet blir mörkare med tiden blir formen på själva läderet också mjukt. Det kan ofta ses på gamla lädermöbler att läderet blir mjukt - det är ingen skillnad när det gäller varken nyckelringar eller liknande. lädervaror. Läder mjukas över tid när de utsätts för beröring, solljus och i allmänhet bara används.

Hos Armario vi tillhandahåller lädervaror läderfett i samband med din beställning. På detta sätt ser vi till att lädret klarar vardagliga sysslor när du använder din nyckelring, bokmärke eller nyckelhängare.

Vad letar du efter?

Varukorg